Spullen doneren

Spullen doneren


Veel mensen willen goederen en kleding doneren voor Oekraïense vluchtelingen. Dat is hartverwarmend. In het oude winkelpand van Miss Etam in het Rozenhof Zaandam kunt u spullen doneren. Dat kan op doordeweekse dagen van 13.00 tot 17.00 uur.

We zijn op zoek naar:

  • Speelgoed, teken- en knutselspullen.
  • Sokken en ondergoed (nieuw).
  • Verzorgingsproducten, luiers en keeltabletten.

Kleding is op dit moment niet nodig.

Stichting Dobre Destinity

Stichting Dobre Destinity zamelt in bij Museum Humanity op het Hembrugterrein. De stichting helpt al jaren een gemeente in Oekraïne, vlak bij de Poolse grens. Op dit moment zijn vooral houdbare voedingsmiddelen nodig, zoals houdbare soepen, groenten in blik of pot, pakken met pasta en rijst etc. Daarnaast medicatiemiddelen, zoals verbandmiddelen, steriele gaasjes, maandverband en incontinentiemateriaal, zeep en andere schoonmaakmiddelen, paracetamol en ibuprofen. Kleding wordt hier niet aangenomen.

Naar een opvanglocatie brengen

Kom niet naar een opvanglocatie. Hoe goed uw bedoeling ook is: de vluchtelingen hebben elk vaak vreselijke dingen meegemaakt, ze zijn getraumatiseerd en moeten in alle rust opgevangen kunnen worden. Op Hulpacties voor Oekraïne - Zaankantersvoorelkaar ziet u op welke manier u kunt helpen. Als u andere hulp wilt aanbieden, dan kunt een e-mail sturen naar noodopvang@zaanstad.nl
foto van gedoneerde spullenInzamelpunt in oude winkelpand van Miss Etam in het Rozenhof Zaandam.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl