Gemeente Zaanstad helpt vluchtelingen uit Oekraïne bij vinden van een betaald werk

Gemeente Zaanstad helpt vluchtelingen uit Oekraïne bij vinden van een betaald werk 


30 mei 2022
Gemeente Zaanstad wil vluchtelingen uit Oekraïne helpen bij het vinden van betaald werk. Onlangs is de gemeente gestart om deze hulp te bieden aan vluchtelingen die in opvanglocaties van de gemeente verblijven. Dit hebben we gedaan door hen in contact te brengen met uitzendbureaus en het werkgeversservicepunt (WSP). Vluchtelingen die graag willen werken melden zich aan voor een gesprek met een uitzendbureau of het WSP.  Zij helpen hen dan verder bij het vinden van passend werk. De eerste groep mensen heeft hierdoor al een baan gevonden. Ook de vluchtelingen die in gastgezinnen verblijven willen we graag op deze manier helpen. Zij kunnen zich voor een gesprek naar werk aanmelden door een e-mail te sturen naar noodopvang@zaanstad.nl

Vermeld in de e-mail voor- en achternaam, telefoonnummer, e-mailadres, welke talen de werkzoekende spreekt en welke werkervaring diegene heeft. Ongeveer een week na de aanmelding stuurt de gemeente een e-mail terug over het plannen van een gesprek. Daarin staat de datum, het tijdstip en de locatie van het gesprek.

Voorwaarden om te kunnen werken 

Om te kunnen werken is een Burgerservicenummer (BSN) en een Nederlandse bankrekening nodig. Om een BSN te krijgen moeten vluchtelingen zich registreren in het BRP (Basisregistratie Personen) bij de gemeente Zaanstad. Zij kunnen hiervoor een afspraak maken bij de afdeling Burgerzaken van gemeente Zaanstad via de website www.zaanstad.nl of door te bellen met 14 075. De afspraak is op het stadhuis van gemeente Zaanstad. Een bankrekening afsluiten kan bij nagenoeg alle banken in Nederland. Alle banken vragen om een BSN. Bij enkele online aanbieders, kan een rekening worden afgesloten zonder BSN.

Vragen? Bel dan met 14075 of stuur een e-mail naar noodopvang@zaanstad.nl .

Foto van twee mensen in gesprek


Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl