Onderwijs voor Oekraïense vluchtelingenkinderen

Oekraïense vluchtelingenkinderen kunnen in Zaanstad onderwijs volgen

Leerlingen die nieuw zijn in Nederland gaan naar speciale scholen voor nieuwkomers. In Zaanstad is dat voor het basisonderwijs de Kernschool, op de Panneroodstraat 3 in Zaandam. Hier kunnen kinderen van 2 tot 4 jaar terecht bij de kinderopvang Babino en kinderen van 4 tot 12 jaar op het basisonderwijs. De kinderopvang is geopend op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 13.00 uur. De schooltijden voor het basisonderwijs zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 14.00 uur.

Voor meer informatie over inschrijving voor De Kernschool, stuur een mail aan info@kernschool.nl of kijk op de website van De Kernschool. Voor inschrijvingen voor de kinderopvang, stuur een mail naar info@babino.nl. De dag na inschrijving kunnen de kinderen naar school.

Kinderen in de leeftijd van 12 tot 18 jaar kunnen zich aanmelden voor de Internationale Schakelklas. Dit kan per e-mail via a.hoek@isk-zaanstad.nl. Meer informatie over de Internationale Schakelklas vindt u op: Algemeen - ISK Zaanstad (isk-zaanstad.nl)

 

Brief aan ouder(s) Oekraïense vluchtelingen

De Kernschool heeft in samenwerking met diverse partijen een Nederlandse brief opgesteld met daarin de procedure om Oekraïense kinderen in te schrijven voor kinderopvang of onderwijs in Zaanstad. Deze is vertaald naar het Russisch en Oekraïens. Bekijk hieronder de brief.

Brief aan ouders Oekraïense vluchtelingen (NL)

Brief aan ouders Oekraïense vluchtelingen (UA)

Brief aan ouders Oekraïense vluchtelingen (RU)Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl