Nieuws

Geslaagde Ontmoetingsdag Flexwoningen Noorderveenweg

Gepubliceerd op 12 oktober 2023
Afbeelding

Op vrijdag 22 september was de ontmoetingsdag bij de flexwoningen op de Noorderveenweg. Een middag waar omwonenden op een laagdrempelige manier kennis konden maken met hun nieuwe Oekraïense buren. Ondanks het regenachtige weer kwamen verschillende omwonenden met paraplu’s het terrein op en zat de opkomst rond de 200 bezoekers.

De omwonenden hadden de afgelopen maanden de werkzaamheden en de verhuizing van een afstand gevolgd en waren nieuwsgierig wie hun nieuwe buren nu waren en hoe ze wonen.   

Bij aankomst werden de omwonenden welkom geheten door de Oekraïners en vrijwilligers van de klankbuurtgroep en het Sociale Winkeltje. De Oekraïense bewoners hadden verschillende Oekraïense gerechten bereid voor de omwonenden om hiermee hun dankbaarheid te tonen en te laten zien dat ze blij zijn om hier te mogen wonen.

Activiteiten en muziek

Bezoekers werden uitgenodigd om deel te nemen aan creatieve Oekraïense workshops en Parteon was aanwezig voor extra informatie over fase 2 flexwoningen voor Zaanse jongeren en spoedzoekers. Naast de workshops, megatwister voor de kinderen, hapjes, drankjes en de mogelijkheid om een gezellig praatje met elkaar te maken, was er een muziekprogramma met lokale optredens van de Premier Cadets uit Krommenie en het St.Caeciliakoor uit Assendelft. Ook traden de Oekraïense accordeonist Maksim Ovsieenko en de Oekraïense band ‘De Zonnebloemen’ op. De bewoners en omwonenden werden goed vermaakt op de ontmoetingsdag.


Geïnteresseerden konden ook een kijkje nemen in één van de flexwoningen die wordt gebruikt als spreekkamer voor de gemeente en samenwerkingspartners. Op deze manier kregen de omwonenden een goede indruk over de tijdelijke woonplek van de Oekraïners. Het was een geslaagde middag waar de Oekraïners en omwonenden dichter tot elkaar zijn gekomen. En dit níet alleen door onder de partytenten te schuilen van de regen.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl