Nieuws

Vergunning voor noodopvanglocatie in leeg kantoorpand Saendenborch

Gepubliceerd op 17 mei 2023
Afbeelding

De burgemeester en wethouders van Zaanstad hebben onlangs de vergunning verleend om het leegstaande kantoorpand Saendenborch (hoek Rustenburg – Stationsstraat) te verbouwen naar een noodopvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Het is de bedoeling dat op deze locatie voor een periode van 2 tot 3 jaar ongeveer 450 vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen.

Het gebouw wordt verbouwd naar kamers van ongeveer 40-45 m2, verdeeld over drie verdiepingen. De kamers worden gedeeld door 4 tot 6 personen. Er komen gemeenschappelijke ruimtes, zoals gedeelde woonkamers, toiletten, douches en een keuken waar vluchtelingen zelf kunnen koken. De verbouwing start naar verwachting begin juni en duurt ongeveer tot en met augustus. De planning is dat vanaf september de Oekraïense vluchtelingen kunnen wonen in het pand.

Plannen verbouwing naar woningen duurt nog enkele jaren

De eigenaar van het pand heeft plannen om het gebouw te verbouwen naar woningen en shortstay-appartementen. Omdat de ontwikkeling van deze plannen enkele jaren zal duren staat het pand tot die tijd leeg. Daarom is het geschikt te gebruiken als tijdelijke noodopvang. Meer informatie over de ontwikkelplannen vindt u op Saendenborch Zaandam - Ruim 200 nieuwe woningen.

Meer informatie over het verlenen van de vergunning en het indienen van eventuele bezwaren vindt u op www.overheid.nl. Bezwaren kunnen tot en met 26 juni 2023 worden ingediend.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl