Nieuws

Welkomstwandeling voor de Oekraïners in Assendelft

Gepubliceerd op 12 juli 2023
Afbeelding

Op vrijdag 7 juli heeft de gemeente in samenwerking met het Sociaal Wijkteam en betrokken buurtbewoners een welkomstwandeling georganiseerd voor de Oekraïense bewoners van de flexwoningen. Zij wonen nu bijna een maand aan de Noorderveenweg.

 Rond 16.30 uur verzamelden ruim 30 bewoners op de Noorderveenweg om mee te doen aan de welkomstwandeling. De bewoners werden verdeeld in groepjes en ging met een gids op pad.

De gidsen waren bewoners vanuit de klankbuurtgroep. Deze klankbuurtgroep bestaat uit een groep bewoners die betrokken willen zijn bij de ontwikkelingen rondom de flexwoningen.

Het was een wandeling met verschillende opdrachten voor de nieuwe bewoners om hun nieuwe wijk Saendelft te leren kennen. Tijdens de wandeling gingen we langs verschillende hotspots, zoals sportterrein Omzoom. Hier hebben ze kennisgemaakt met korfbalvereniging Furore en atletiekvereniging Lycurgus. Ook kwamen we langs het centrum van Seandelft. Hier maakten de bewoners kennis met het jongerenwerk in de Jongerenhub en de vrijwilligers en het programma van het Sociale Winkeltje.

Na afloop ontvingen de bewoners allemaal een welkomstasje. Hierin zat meer informatie over leuke wandelroutes en activiteiten in Assendelft.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl