Nieuws

Vandaag verhuizen 154 Oekraïense vluchtelingen naar flexwoningen Noorderveenweg

Gepubliceerd op 15 juni 2023
Afbeelding

Vandaag verhuizen er 154 Oekraïense vluchtelingen naar de flexwoningen aan de Noorderveenweg. De meeste mensen die vandaag verhuizen komen van de opvangboten in de Havenbuurt. Ze mogen maximaal drie jaar in de flexwoningen blijven.

De vluchtelingen die een flexwoning hebben toegewezen gekregen moesten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moeten ze al minimaal een half jaar in Nederland zijn en zich goed kunnen redden. De meeste mensen die vandaag verhuizen hebben een baan of gaan naar school. Ook is het belangrijk dat ze geen verslavings- of psychische problemen hebben. De flexwoningen zijn voor gezinnen van vier personen en voor tweepersoonshuishoudens, niet voor alleenstaanden. 

Begeleiding van het Leger des Heils

De 154 mensen gaan naar in totaal 64 woningen,  waarvan 32 tweekamerwoningen en 32 vierkamerwoningen. De woningen hebben ieder een eigen badkamer en keuken. Ook zijn er gemeenschappelijke ruimten voor wasmachines en om elkaar te ontmoeten. Daarnaast krijgen de bewoners begeleiding van het Leger des Heils.

We gaan graag met u in gesprek in de klankbuurtgroep

De gemeente heeft een klankbuurtgroep opgericht voor de omwonenden van de flexwoningen. Via WhatsApp houden we de omwonenden op de hoogte van de opvang van de vluchtelingen. Ook kunnen we hiermee samen met het Leger des Heils signalen oppikken over wat er in de buurt beter kan. Bewoners kunnen zich hiervoor nog steeds aanmelden via noodopvang@zaanstad.nl.

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaring
Ga naar Zaanstad.nl